Beeldend Kunstenaar

Robin Burger

residentie oktober - november 2020
“Tijdens mijn residentie in  ‘Atelier Vrouw Muskens’ ben ik voornamelijk bezig geweest met het maken van de 2020 Serie. Deze serie is erg geïnspireerd op de quote van Oscar Wilde; “Alle kunst is vrij nutteloos, net als een bloem”. Vroeger vond ik deze uitspraak altijd  somber en deprimerend, maar ik ontdekte dat het juist een hele mooie quote is, die kunst op hetzelfde voetstuk zet als liefde en leven zelf. Het is een viering van creëren zelf!
 
De ruimte van ‘Atelier Vrouw Muskens’, dat zich laat omschrijven als een sfeervol, rustiek oud-industrieel gebouw heeft hier zeer letterlijk de ruimte voor geboden zodat ik me bezig heb kunnen houden met wat grotere werken dan ik normaliter maak. Daarnaast heeft ‘Atelier Vrouw Muskens’ een erg open karakter en heeft als ontmoetingsplaats van diverse disciplines, mij ruimte geboden om ongecompliceerd te werken aan mijn eigen werk.
 
Mijn werken zijn vaak het resultaat van mijn inspanningen om emotie en gedachten te overstijgen. Het werk heeft voor mij alles te maken met de liefde voor creëren en proberen met expressie de creatieve aard van het alles aan te boren. Om in die staat van creativiteit te komen is ruimte en rust noodzakelijk. Door de ligging vlak langs de rivier ‘De Donge’ tegelijk met de groene boomtoppen zichtbaar door de fabrieksramen, biedt ‘Atelier Vrouw Muskens’ een rustige en esthetische prettige omgeving waardoor ik met veel plezier een aantal prachtige werken heb kunnen creëren. 
 
Ik denk met veel plezier terug aan het werken in ‘Atelier Vrouw Muskens’ en de befaamde lunches. Geen ei zal ooit meer hetzelfde zijn.”
 
Robin Burger

www.robinburger.com